Procés participatiu PAESC del Pla de Girona
#pladegirona Municipis: Aiguaviva, Fornells de la Selva, Girona, Riudellots de la Selva, Salt, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, Vilablareix
Construcció i millora de les xarxes viàries de carril bici (fent-les segures)
Dissenyar una bona xarxa que faciliti la mobilitat segura en bicicleta i que connecti els municipis de la Unitat de Paisatge especialment amb Girona. Una de les vies que caldria promoure és la que connecta Vilablareix amb Girona. Aquesta xarxa es podria connectar amb transport públic i col·locar punts d’aparcaments de bicicletes i d’intercanvi de bicicletes per promoure l’ús d’aquest vehicle per anar a treballar.
Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:
La proposta s’inclou dins de l’acció supramunicipal “Ampliar les vies ciclables i la connexió entre municipis”. En aquest sentit, la millora i la identificació i construcció de nous camins i vies ciclables segures que connecten diferents nuclis de població pot fomentar l'augment de la "mobilitat dolça" i en conseqüència, disminuir les emissions associades als desplaçaments realitzats en vehicles particulars. A més a més, la instal·lació d’aparcaments de bicicleta i punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques en punts clau dels municipis (estacions de transport públic, aparcaments, etc.), tant particulars com compartides, encara pot potenciar més l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport diari.
En aquest sentit, en aquest moment es troba en redacció el Pla de mobilitat urbana sostenible supramunicipal de Girona, coordinat per l’ATM, i que pretén millorar la mobilitat sostenible a l’àrea urbana de Girona, que inclou els municipis d’Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Girona, Llambilles, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix. El Pla preveu la incorporació de mesures relaciones amb l’impuls de la mobilitat sostenible i la millora de les connexions entre municipis mitjançant carrils bicicleta, així que un cop redactat, caldrà integrar les accions relacionades que sorgeixen d’aquest Pla en els PAESC.
En aquesta línia, a nivell municipal s’ha considerat la redacció d’un pla de mobilitat municipal que inclogui un anàlisis de la situació actual del municipi en termes de transports disponibles i hàbits de mobilitat dels ciutadans, així com la incorporació de la bicicleta com a element clau del transport diari.
Trobades relacionades:
Taller participatiu telemàtic PAESC Pla de Girona
Si us voleu inscriure a la sessió, cliqueu aquest enllaç https://forms.office.com/r/9EigxrtS3A
Aquest Taller participatiu amb veïns i veïnes i representants d'entitats de la UP del Pla de Girona té per objectiu presentar la diagnosi del PAESC i recollir propostes i accions per millorar el clima al territori.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
0 comentaris
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...